Kuća ima 4 ari placa sa baštom iznad i ispod kuće, ograđena kovanom ogradom i izvedenom vodom sa česmom, kvadratura je 220 kvadrata, uknjižena sa svim papirima, ima etažno grejanje, KTV  i telefon.

Sadrži prizemlje sa garažom (trenutno je prepravljena za boravak leti) Letnja kuhinja,hodnik i još dve prostorije od kojih je jedna kotlarica za loženje a druga je radionica sa ostavom za ogrev (ugalj). U toj prostoriji se nalazi i veliki rezervoar za naftu tako da se može ložiti i na naftu i na ugalj. Utovar uglja se obavlja sa spoljnje strane kuće otvaranjem prozora te prostorije.

Sprat sadrži tri sobe,trpezariju, kuhinju sa špajzom (ostavom) predsoblje, jedno kupatilo i jedan wc kao i terasu koja gleda na Banju.

Na prvom spratu se nalaze dve sobe hodnik i kupatilo sa jednom velikom terasom sa pogledom na Banju. Jedna prostorija sa kosim krovom kao i terasa sa pogledom na ulicu S.Sremca. Napravljene su i spiralne stepenice za izlazak na krov gde se može i napraviti dodatna prostorija u potkrovlju. Prozori sa strane ulice su zaštićeni metalnim žaluzinama.
Takođe je urbanističkim planom Sokobanje dozvoljena dogradnja sprat i po.
Kvalitetno je građena a krov je kopletno zamenjen pre 8 godina.
Takođe je moguća i zamena za kuću/stan u užem delu Beograda.