Sokobanja

Zbog Čega kupiti nekretninu u Sokobanji?

Postoji više  razloga kupovine nekretnine u Sokobanji, bilo da se radi o kupovini placa, kuće ili stana.

Od davnina, Sokobanja je privlačila posetioce iz svih krajeva naše zemlje i inostranstva. Specifična mikroklima, čista, netaknuta priroda i izvori termalne vode oduvek predstavljaju primarni turistički resurs ovog područja.

Sokobanjska kotlina je mala oblast,  u centralnom delu jugoistočne Srbije,  sa svih strana ograničena planinama – Rtnjem na severu, Ozrenom na jugu, Devicom na jugoistoku, Slemenom na istoku i Bukovikom na zapadu. Nalazi se na idealnoj nadmorskoj  visini od 400 m.

Najniži delovi opštine Sokobanja odlikuju se karakteristikama koje odgovaraju srednje visinskoj klimi, a u obodnim planinskim delovima  teritorije zastupljen je planinski klimatski tip. Glavne karakteristike ovog područja su topla leta i hladne, oštre zime. Prostor Sokobanje karakterišu klimatske karakteristike koje joj daju obeležja klimatskog lečilišta, odnosno vazdušne banje jer u okolini Sokobanje nema nijednog zagadjivača vazduha.  Osim ovoga, za Sokobanju je karakteristična ruža vetrova koja se formira iznad kotline, kao i bogatstvo vazduha negativnim jonima. Ova činjenica govori o tome da je svaki posetilac Sokobanje izložen blagoj prirodnoj inhalaciji.

Sokobanja pogoduje lečenju različitih vrsta oboljenja kao što su bolesti disajnih organa kod dece i odraslih, reumatske bolesti, lakša neurološka oboljenja, lakši oblici hipertenzije, ginekološka oboljenja…

Posetioci iz velikih gradova sa razvijenim saobraćajem i industrijom ovde dolaze kako bi pronasli mir, jer je Sokobanja tipično mirno, turističko mesto. Bežeči od svakodnevnog stresa i brzog načina života, mnogi od njih shvatili su da je 10- ak dana godišnje jako malo i poželeli da ovde češće dolaze. Kupovina stana ili kuće u Sokobanji je idealan način da se Sokobanja posećuje vise puta u toku godine.

Posetioci ovde dolaze radi odmora, prevencije, rekreacije ili rehabilitacije. Nije redak slučaj da ljudi ovde kupe stan, dolaze par puta godišnje a u medjuvremenu ga izdaju jer u Sokobanji zadnjih godina sve vise raste interesovanje za privatni smeštaj. Pojedini bivši banjski turisti  kupili su placeve u Sokobanji, izgradili kuće i  iz svojih matičnih mesta  preselili ovde.

Naš poznati Nobelovac, Ivo Andrić rekao je o Sokobanji : “Ja ne znam čega stvarno ima ovde, ali znam da posle 15-20 dana boravka u Sokobanji radim celu godinu u Beogradu kao preporođen.”

2 Comments on "Sokobanja"

  1. I have checked your page and i have found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google, but there
    is a tool that can help you to create 100% unique content, search for: SSundee advices unlimited content for your blog

  2. I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because
    you’ve got hi quality content. If you want to know how to make
    extra money, search for: Ercannou’s essential adsense alternative

Leave a comment

Your email address will not be published.