Sokobanja

Zbog Čega kupiti nekretninu u Sokobanji?

Postoji više  razloga kupovine nekretnine u Sokobanji, bilo da se radi o kupovini placa, kuće ili stana.

Od davnina, Sokobanja je privlačila posetioce iz svih krajeva naše zemlje i inostranstva. Specifična mikroklima, čista, netaknuta priroda i izvori termalne vode oduvek predstavljaju primarni turistički resurs ovog područja.

Sokobanjska kotlina je mala oblast,  u centralnom delu jugoistočne Srbije,  sa svih strana ograničena planinama – Rtnjem na severu, Ozrenom na jugu, Devicom na jugoistoku, Slemenom na istoku i Bukovikom na zapadu. Nalazi se na idealnoj nadmorskoj  visini od 400 m.

Najniži delovi opštine Sokobanja odlikuju se karakteristikama koje odgovaraju srednje visinskoj klimi, a u obodnim planinskim delovima  teritorije zastupljen je planinski klimatski tip. Glavne karakteristike ovog područja su topla leta i hladne, oštre zime. Prostor Sokobanje karakterišu klimatske karakteristike koje joj daju obeležja klimatskog lečilišta, odnosno vazdušne banje jer u okolini Sokobanje nema nijednog zagadjivača vazduha.  Osim ovoga, za Sokobanju je karakteristična ruža vetrova koja se formira iznad kotline, kao i bogatstvo vazduha negativnim jonima. Ova činjenica govori o tome da je svaki posetilac Sokobanje izložen blagoj prirodnoj inhalaciji.

Sokobanja pogoduje lečenju različitih vrsta oboljenja kao što su bolesti disajnih organa kod dece i odraslih, reumatske bolesti, lakša neurološka oboljenja, lakši oblici hipertenzije, ginekološka oboljenja…

Posetioci iz velikih gradova sa razvijenim saobraćajem i industrijom ovde dolaze kako bi pronasli mir, jer je Sokobanja tipično mirno, turističko mesto. Bežeči od svakodnevnog stresa i brzog načina života, mnogi od njih shvatili su da je 10- ak dana godišnje jako malo i poželeli da ovde češće dolaze. Kupovina stana ili kuće u Sokobanji je idealan način da se Sokobanja posećuje vise puta u toku godine.

Posetioci ovde dolaze radi odmora, prevencije, rekreacije ili rehabilitacije. Nije redak slučaj da ljudi ovde kupe stan, dolaze par puta godišnje a u medjuvremenu ga izdaju jer u Sokobanji zadnjih godina sve vise raste interesovanje za privatni smeštaj. Pojedini bivši banjski turisti  kupili su placeve u Sokobanji, izgradili kuće i  iz svojih matičnih mesta  preselili ovde.

Naš poznati Nobelovac, Ivo Andrić rekao je o Sokobanji : “Ja ne znam čega stvarno ima ovde, ali znam da posle 15-20 dana boravka u Sokobanji radim celu godinu u Beogradu kao preporođen.”

2 Comments on "Sokobanja"

  1. I have checked your page and i have found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google, but there
    is a tool that can help you to create 100% unique content, search for: SSundee advices unlimited content for your blog

  2. AlbaFlores | 14/08/2018 at 23:28 |

    Sada je naš seksualni život na novm nivou. Mi smo apsolutno zadovoljeni pa nemamo bilo kakve svađe. Ovim primerom želim vama da kažujem da postoji sredstvo za rešenje problema malog razmera dakle nemojte očajavati . Takođe je potrebno da vas upozorim: kupujte TITAN GEL samo na zvaničnom sajtu proizvođača. Jedan od mojih drugova je naručio gel preko sumnjivog sajta i proizvod mu nije bio dostavljen (mislim da je ovo najbezazlenija varijanta prevare). http://titangel-in-serbia.com/#4 Uradite ovo na potpuno prirodan način, bez bolova, kojekakvih stopa rizika u procesima napretka, kao i bez činjenice da morate dugo apstinirati od seksa. Vežbe za uvećanje penisa. Vežba se vrši samo na oko 50% erekcije, puna erekcija je kontraindikovana jer krvni sudovi mogu biti oštećeni. Minimalni nivo erekcije je 40-50%, a maksimalan 80%.

Leave a comment

Your email address will not be published.